Om Oss

Lea Vesti-Sekula – Diplomerad hundfrisör med 12 år erferenhet.

Jag är en varm och omtänksam person med en passion för hundar och en positiv syn på livet!

Jag flyttade från England till Sverige 2014, med min man, mina två söner och mina hundar, efter att jag hade bott i England största delen av mitt liv.

Jag bodde i London och arbetade som inköpare. Efter några år flyttade jag till en stad som heter Brighton i södra England. Här tränade och studerade jag hundtrimning/klippning och hundars beteende i nästan två år och därefter blev jag diplomerad hundfrisör.

Jag öppnade min egen salong och butik i Brighton 2008 och byggde upp ett populärt och mycket välrenommerat företag med över 500 hundkunder! När vi bestämde oss att flytta till Sverige hittade jag en ny ägare till salongen och den är ”still going strong” med det nya teamet! Tolv år efter att jag först började min utbildning erbjuder jag din hund all den kunskap och erfarenhet jag har som en kompetent och fullt kvalificerad hundfrisör här i Karlshamn. Jag arbetar bara med positiva metoder eftersom mitt mål är att hunden ska känna sig nöjd och avslappnad och att det kan vara en trevlig erfarenhet för honom/henne inför eventuella framtida besök.

Lea Grooming Pic 1IMG_5436IMG_9770

 

Mia Rundquist – Receptionist & butiksansvarig

Jag heter Marie Rundquist, men kallas för Mia utav alla. Jag är gift med Kristian och tillsammans har vi två grabbar som heter Felix och Max. Vi bor i en villa i natursköna Mörrum och på min lediga tid lagar jag gärna god mat, umgås med familj och vänner, kollar på film och fixar med hus och trädgård. Jag gillar också att resa och se mig om i världen.

Jag är en omtänksam, pigg och glad person med glimten i ögat.

Jag har alltid varit en djurälskare och har vuxit upp med hundar, katter, kaniner, underlater och fiskar. Och jag har haft två egna hundar, men är just för tillfället hundlös efter att min stilige Cocker Spaniel Lukas fått springa vidare till hundhimlen.

Mitt yrkesliv började med att jag jobbade som frisör i många år i Karlshamn för att senare byta frisöryrket mot att jobba på Hemtex . Och de senaste 10 åren har jag jobbat med försäljning på ICA Maxi Special i Karlskrona men nu har bilen vänt hem till Karlshamn igen. Och det är så spännande och härligt att få bli en i gänget!

 

 

Alexandra Kullman – Hundfrisör lärling

Hej, jag heter Alexandra och bor ihop med min sambo och våran mellan pudelvalp på en liten gård. Några av mina mål med hunden är att ställa ut henne, lära henne både appellspår och viltspår, noswork och lydnad.
Jag har alltid älskat djur och är uppväxt med katter. När jag var liten gick jag på ridskola i många år samt red hos en vän. Jag har även haft både akvarium och kanin.
Jag köpte min första hund för 4 år sedan, som tyvärr fått gå vidare efter sjukdom. Han var en omplacerings hund som var väldigt stressad. Jag lärde mig något enormt om stress både hur det kan visa sig, hur man kan förebygga och hur man ska hantera det på bästa sätt.
Jag har gått på Blekinge naturbruksgymnasium inrikting hund, där vi fick lära oss mycket om bland annat hundens beteende, olika träningsmetoder och testa på massa olika sätt att aktivera en hund.
Sista året på gymnasiumet var jag här på praktik ett par veckor, och blev erbjuden en lärlingsplats här. Så jag har jobbat här som lärling inprencip sedan skolan slutade.
Jag älskar att känna att jag gör något vettigt, och det får jag verkligen göra här. Jag vill INTE att en hund ska lyda eller göra som vi säger/vill för att den är rädd, utan för att den VILL.

🙂

Leave a Reply